Jelenlegi hely

Hatékonyabb családpolitikára van szükség Európában

Hölvényi György és Pelczné Dr. Gáll Ildikó sajtóközleménye
A mai napon "A családok jövője – A jövő családjai" címmel tartottak konferenciát az Európai Parlamentben. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet az európai demográfiai kihívásokra és a családok kulcsfontosságú szerepére napjaink társadalmában. A konferenciára Hölvényi György és Pelczné Dr. Gáll Ildikó európai parlamenti képviselők, illetve a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) közös szervezésében került sor.

Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő köszöntőjében emlékeztetett: az európai demográfiai kihívásokra a megoldás a hatékony tagállami családpolitika lehet. Magyarország Alaptörvénye a családra, mint egységre tekint, hiszen kiemelten védi a házasság intézményét. Ez megegyezik Magyarország polgárainak többségi véleményével. "A magyar kormány meggyőződésből, évek óta következetesen szélesítette a családok támogatását szolgáló eszköztárat, rövid és hosszú távú intézkedések egész sorával" - mondta a kereszténydemokrata képviselő.

Pelczné Dr. Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke felszólalásában kiemelte a hosszú távú fenntarthatóságot célzó, a jelenlegi és a jövő nemzedékek szülőit és gyermekeit is kiszolgáló családpolitikai beavatkozások szükségességét. A fideszes politikus szerint az Európa Unió ugyanis csak akkor tud megújulni, ha sikerül visszatalálni önmagához, a család és a munka hagyományát sikerül visszahelyeznie életfelfogásának centrumába. A magyar kormány ezt a feladatot és helyzetet már felismerte. "Egy olyan ellentmondásokkal küzdő demográfiai folyamatok által sújtott Európai Unióban, ahol folyamatosan fogy a népesség, s egyre több bevándorló érkezik, nem a bevándorlók számának növelésével, hanem a családok támogatásával kell megfordítani a negatív népesedési tendenciákat" - mutatott rá az EP-képviselő. Az európai intézmények nem foglalkoznak egy Európa és az európai polgárok számára valóban fontos kérdéssel, a családtámogatással. Nincs kellő figyelem, nincs kellő támogatás és erőforrás a tagállami rendszerek jó gyakorlatainak összesítésére, megosztására, a családokra kiható társadalmi változások követésére. Az EU saját létét kockáztatja, ha nem ismeri fel e kérdés jelentőségét.

Hölvényi György irodája
Pelczné Dr. Gáll Ildikó irodája
http://fidesz-eu.hu/
http://holvenyi.fidesz-eu.hu/
http://pelczne.fidesz-eu.hu/

Cimkék: 
EU

Rovatok / címkék

2018-as magyarországi országgyűlési választás Ada Afganisztán Albánia Ausztria Autó Balkán Belgium Belgrád Bosznia-Hercegovina Brüsszel Budapest Bűnügy Ciprus civil Cnesa Csehország Csillagászat Diplomácia Dánia Dél-Korea EBESZ Egyesült Államok Egyiptom Egészség Elefántcsontpart Energia ENSZ Erdély EU Eurovíziós Dalfesztivál 2016 Exodus / tömeges kivándorlás Fehéroroszország Felhívás Fesztivál Film Fotó Franciaország Gasztronómia Gazdaság Görögország Hollandia Hongkong Horgos Horvátország Időjárás Időjárás-előrejelzés Ifjúság India Indonézia Informatika Interjú Internet Irak Irán Izrael Japán Jog Kalendárium Katasztrófa Kereskedelem Kerékpár Kishegyes kormány Koszovó Kosztolányi Dezső Színház Kultúra Kárpát-medence Kárpátalja Kína Könyv Közlekedés Külföld Lengyelország Litvánia Líbia Macedónia Magyarittabé Magyarkanizsa Magyar Mozgalom Magyarország Magyarság Mezőgazdaság MNT Mongólia Montenegró MTVA Muzslya média Művészet Nagy-Britannia Nagybecskerek NATO Nyári Mozi Színházi Közösség Németország Oktatás, nevelés Olaszország Orom Oroszország Palics Piac Portugália Pályázat Pénzügy Románia Régészet Spanyolország Sport Statisztika Svédország Szabadka Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Szeged Szerbia Szerbiai választások 2016 Szlovákia Szlovénia Színes Színház Szíria Temerin Természetbarát kertészkedés Természetvédelem terrorizmus Topolya Topolya Község Múzeuma Tudomány Turizmus TV-Rádió programajánló TV-Rádió programajánlóvíziós Dalfesztivál 2016 Táborok Társadalom Történelem Törvény Törökország Ukrajna V4 Vajdaság / Délvidék Vallás Vatikán Videó VMMSZ VMSZ Vélemény Zene Zenta Zombor Állatvilág Élelmiszer Észak-Korea Észtország Íjászat Óbecse Újvidék Újvidéki Színház Ünnep