Jelenlegi hely

Vučić mai sajtóértekezlete

  • vucic konferencija Tanjug (Srđan Ilić)
    vucic konferencija Tanjug (Srđan Ilić)

BELGRÁD - Lehetséges, hogy köztársasági parlamenti választások is lesznek Szerbiában, de még nincs döntés róla – jelentette ki déli sajtóértekezletén Aleksandar Vučić kormányfő.

Mint mondta, az egyetlen ellenérv az, hogy rövid időre megtorpannának a reformok. Az általános választás nem jelentene pluszköltséget, a tartományival és az önkormányzatival egyidejűleg tartanák. A végső döntést az államelnök és a Szerb Haladó Párt Főbizottsága hozza meg – mondta Vučić.

Még sikeresebb év lesz az idei - 2,5 százalékos GDP-növekedés is lehetséges

A miniszterelnök szerint az idén is sok munka és nehéz reformok várnak ránk, de ez az év sikeresebb lesz a tavalyinál. Fontosnak tartja, hogy megalapoztuk a gazdasági fejlődést. Továbbra is az a cél, hogy megőrizzük a békét és stabilitást, továbbá növeljük a beruházásokat.

„Ha májusban sikerül aláírni a szerződést a Hbisz kínai céggel a Smederevói Vasművekről, akkor az idén 2,5 százalékos lesz a bruttó hazai termék növekedése, jövőre pedig négy százalékos” – mondta a kormányfő.

Jelezte, hogy az év első felében újabb beruházók érkeznek, és 12 ezer munkást foglalkoztatnak. Március elején Belgrádba látogat a Világbank alelnöke, akivel a nagy közvállalatok, a villanygazdaság, az útfenntartó, a vasútforgalmi vállalat és a Srbijagas reformjáról tárgyalnak.

Vučić közölte azt is, hogy az idén fölkeres mintegy ezer iskolát meg egészségházat, amelyet a köztársasági költségvetésből újítanak föl.

Miről lehetne tárgyalni Pristinával?

Újságírói kérdésre válaszolva megerősítette, hogy Belgrád kész folytatni a párbeszédet Pristinával, bár nem egészen látja, hogy miről tárgyalnának, ha a Koszovói Alkotmánybíróság érvénytelenítette a brüsszeli szerződés legfontosabb részeit.

Rovatok / címkék

2018-as magyarországi országgyűlési választás Ada Afganisztán Albánia Ausztria Autó Balkán Belgium Belgrád Bosznia-Hercegovina Brüsszel Budapest Bűnügy Ciprus civil Cnesa Csehország Csillagászat Diplomácia Dánia Dél-Korea EBESZ Egyesült Államok Egyiptom Egészség Elefántcsontpart Energia ENSZ Erdély EU Eurovíziós Dalfesztivál 2016 Exodus / tömeges kivándorlás Fehéroroszország Felhívás Fesztivál Film Fotó Franciaország Gasztronómia Gazdaság Görögország Hollandia Hongkong Horgos Horvátország Időjárás Időjárás-előrejelzés Ifjúság India Indonézia Informatika Interjú Internet Irak Irán Izrael Japán Jog Kalendárium Katasztrófa Kereskedelem Kerékpár Kishegyes kormány Koszovó Kosztolányi Dezső Színház Kultúra Kárpát-medence Kárpátalja Kína Könyv Közlekedés Külföld Lengyelország Litvánia Líbia Macedónia Magyarittabé Magyarkanizsa Magyar Mozgalom Magyarország Magyarság Mezőgazdaság MNT Mongólia Montenegró MTVA Muzslya média Művészet Nagy-Britannia Nagybecskerek NATO Nyári Mozi Színházi Közösség Németország Oktatás, nevelés Olaszország Orom Oroszország Palics Piac Portugália Pályázat Pénzügy Románia Régészet Spanyolország Sport Statisztika Svédország Szabadka Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Szeged Szerbia Szerbiai választások 2016 Szlovákia Szlovénia Színes Színház Szíria Temerin Természetbarát kertészkedés Természetvédelem terrorizmus Topolya Topolya Község Múzeuma Tudomány Turizmus TV-Rádió programajánló TV-Rádió programajánlóvíziós Dalfesztivál 2016 Táborok Társadalom Történelem Törvény Törökország Ukrajna V4 Vajdaság / Délvidék Vallás Vatikán Videó VMMSZ VMSZ Vélemény Zene Zenta Zombor Állatvilág Élelmiszer Észak-Korea Észtország Íjászat Óbecse Újvidék Újvidéki Színház Ünnep