Jelenlegi hely

30 kilogrammos csokitojással ajándékozta meg Mága Zoltán a Heim Pál Gyermekkórház kis betegeit

  • Ifjabb Mága Zoltán, Mága Zoltán és Nagy Anikó főigazgató főorvos
    Ifjabb Mága Zoltán, Mága Zoltán és Nagy Anikó főigazgató főorvos
A kórházban már hagyománnyá vált a hegedűművész húsvéti meglepetése

Idén is az észak-olaszországi Cremonából származó óriási, 30 kilogrammos, közel 2 méteres csokitojással és ajándékcsomagokkal kedveskedett a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban ápolt kicsiknek Nagypénteken Mága Zoltán hegedűművész. A hátrányos helyzetben lévők támogatása érdekében végzett tevékenységéért Pro Caritate-díjjal kitüntetett hegedűvirtuóz gyermekeivel Jenniferrel és Zolikával adta át meglepetését a kis gyógyulóknak.

A kórházban már hagyománnyá vált húsvét előtt, hogy Mága Zoltán hegedűművész óriás csokitojással lepi meg a gyermekeket. A belgyógyászati, a gasztroenterológiai, az onko-hematológiai osztály beteg csemetéi idén is alig várták, hogy kezdetét vegye a különleges szertartás és a harminc kilós különleges édességet egy speciális rituáléval a sebész főorvos felvágja. A kicsik megkóstolták az olasz különlegességet és kíváncsian figyelték, milyen csomagokat rejt a belseje. Nagy volt a tolongás az ajándékokért, de természetesen mindenkinek jutott. A csokoládét boldogan fogyasztották a gyerekek, a szülők és a kórház dolgozói.

"Húsvétkor, a kereszténység egyik legszentebb ünnepén már több éve próbálunk egy kis vidámságot vinni a kórházi mindennapokba a Cremonából érkezett óriás csokitojásokkal. A betegség kegyetlen, kiszakítja a gyermekeket a családjukból, a közösségből. A kórház idegen világában pedig az orvosok, a nővérek, és a kórház munkatársai nyújtanak segítő kezet és adnak reményt a gyermekek gyógyulásához. Elismerve a magyar egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját, a társadalmi szerepvállalás részeként, mi civilek is sokat tehetünk, ha cselekvő szeretettel támogatjuk a rászorulókat. A családomban hagyomány lett, hogy gyermekeimmel az ünnepek előtt meglátogatjuk a szüleiktől, testvéreiktől távol, kórházi ágyban fekvő gyermekeket” – mondta Mága Zoltán. A hegedűművész hozzátette, hogy nagy örömmel látja, mennyi fejlesztés történt a kórházban.

A Heim Pál Gyermekkórház főigazgató főorvosa Nagy Anikó elmondta, hogy a gyerekek minden ünnepen nagyon várják a világhírű hegedűvirtuózt, aki jótékonysági koncertjeivel is rendszeresen segíti intézményüket. "Boldog vagyok, hogy idén már megszépült környezetben várhatjuk a Húsvétot és Mága Zoltán művész urat a cremonai óriás csokitojással. Tavaly decemberben az elmúlt 35 év egyik legnagyobb gyermek-egészségügyi fejlesztése fejeződött be, mintegy 1,2 milliárd forintból újították fel a gyermekkórház hat telephelyének kilenc épületét. Nagy örömünkre, ugyancsak 1.2 milliárd forint értékben, a magyar gyermekellátás egyik legnagyobb radiológiai fejlesztése is megtörtént,új modern Ct-t és digitális röntgen berendezést kapott a kórház!" - tette hozzá a főigazgató főorvos.
Mága Zoltán az elmúlt években számos jótékonysági koncertet rendezett az egészségügyi intézmények működésének segítésére, vagy egy-egy beteg kisgyermek gyógykezelésére. A kórházak és beteg gyermekek támogatására fordította a 100 Templomi Koncert, valamint a Hegedűvarázs – 100 Koncert a Magyar Zenei Kultúráért jótékonysági koncertsorozat több turnéállomásának bevételét is.

A hegedűművész idén, a Ferenc pápa által meghirdetett irgalmasság rendkívüli szentévében a magyarországi, az erdélyi, a kárpátaljai és a felvidéki hátrányos helyzetű magyar gyermekek támogatásáért indult koncertkörútra. Januárban Ukrajnában a kárpátaljai, februárban Szlovákiában a felvidéki honfitársainkért, legutóbb pedig Svédországban az erdélyi magyarokért szólalt meg a művész hegedűje. Svédországban, a Helsingborgi Evangélikus Nagytemplomban a 2016-os harmincadik jótékonysági koncertjét adta a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekarral, a hatalmas sikerű hangverseny bevételét az erdélyi rászoruló gyermekeket támogató Csibész Alapítvány kapta.

  • Ifjabb Mága Zoltán, Mága Zoltán és Nagy Anikó főigazgató főorvos
  • A harminc kilós csokitojást a sebész főorvos vágta fel
  • 30 kilogrammos csokitojással ajándékozta meg Mága Zoltán a Heim Pál Gyermekkórház kis betegeit
  • 30 kilogrammos csokitojással ajándékozta meg Mága Zoltán a Heim Pál Gyermekkórház kis betegeit
  • 30 kilogrammos csokitojással ajándékozta meg Mága Zoltán a Heim Pál Gyermekkórház kis betegeit

Budapest, 2016. március 25., Cabbage PR

Rovatok / címkék

2018-as magyarországi országgyűlési választás Ada Afganisztán Albánia Ausztria Autó Balkán Belgium Belgrád Bosznia-Hercegovina Brüsszel Budapest Bűnügy Ciprus civil Cnesa Csehország Csillagászat Diplomácia Dánia Dél-Korea EBESZ Egyesült Államok Egyiptom Egészség Elefántcsontpart Energia ENSZ Erdély EU Eurovíziós Dalfesztivál 2016 Exodus / tömeges kivándorlás Fehéroroszország Felhívás Fesztivál Film Fotó Franciaország Gasztronómia Gazdaság Görögország Hollandia Hongkong Horgos Horvátország Időjárás Időjárás-előrejelzés Ifjúság India Indonézia Informatika Interjú Internet Irak Irán Izrael Japán Jog Kalendárium Katasztrófa Kereskedelem Kerékpár Kishegyes kormány Koszovó Kosztolányi Dezső Színház Kultúra Kárpát-medence Kárpátalja Kína Könyv Közlekedés Külföld Lengyelország Litvánia Líbia Macedónia Magyarittabé Magyarkanizsa Magyar Mozgalom Magyarország Magyarság Mezőgazdaság MNT Mongólia Montenegró MTVA Muzslya média Művészet Nagy-Britannia Nagybecskerek NATO Nyári Mozi Színházi Közösség Németország Oktatás, nevelés Olaszország Orom Oroszország Palics Piac Portugália Pályázat Pénzügy Románia Régészet Spanyolország Sport Statisztika Svédország Szabadka Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Szeged Szerbia Szerbiai választások 2016 Szlovákia Szlovénia Színes Színház Szíria Temerin Természetbarát kertészkedés Természetvédelem terrorizmus Topolya Topolya Község Múzeuma Tudomány Turizmus TV-Rádió programajánló TV-Rádió programajánlóvíziós Dalfesztivál 2016 Táborok Társadalom Történelem Törvény Törökország Ukrajna V4 Vajdaság / Délvidék Vallás Vatikán Videó VMMSZ VMSZ Vélemény Zene Zenta Zombor Állatvilág Élelmiszer Észak-Korea Észtország Íjászat Óbecse Újvidék Újvidéki Színház Ünnep