Jelenlegi hely

Ébredj Európai Bizottság! című petícióval tiltakozik a CÖF-CÖKA

Forrás: 
MTI

Budapest, 2015. december 10., csütörtök (MTI) - Petícióban tiltakozik a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) az Európai Parlamentnél, mert az Európai Bizottság befogadta azt a civil kezdeményezést, amely Magyarország szavazati jogának megvonására irányul - jelentette be a CÖF alapítója, a CÖKA elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Csizmadia László közölte: ugyancsak követelik, hogy az Európai Parlament vizsgálja meg az Európai Bizottság bevándorlással kapcsolatos intézkedéseit és mulasztásait; azt, hogy miért nem reagált a bizottság a migránsáradattól szenvedő tagállamok vészjelzéseire. Jelöljék meg név szerint azokat az uniós vezetőket, akiknek a politikai felelősége megállapítható - folytatta -, annál inkább, mert a beözönlő migránsok között megbújhattak az európai polgárok biztonságát veszélyeztető emberek is.

Emlékeztetett arra, hogy - "a Soros György dollárjaival felfűtött belga álcivil szervezet" - az Európai Humanista Föderáció az Európai Bizottság jóváhagyásával aláírásgyűjtésbe kezdhet Ébredj Európa! elnevezéssel. Ennek Magyarország uniós szavazatának felfüggesztése és esetlegesen kizárása az unióból a célja, mert szerintük az Orbán-kormány megsérti a jogállamiság alapelveit - tette hozzá.
Ezzel kapcsolatban úgy vélekedetett, hogy a magyar jogállamiságot górcső alatt vizsgálta az Európai Unió minden vezető szerve és végül mindig megállapították, hogy megfelel a követelményeknek.
A CÖF-CÖKA az Ébredj Európai Bizottság! című petíció beadását tartja időszerűnek. Ebben azt kérik: vizsgálják meg, hogy az Európai Bizottság miért nem hozott azonnali intézkedéseket a gazdasági bevándorlás kezelésére és megfékezésére, ugyanakkor kifejezik, hogy elutasítják a kvótarendszert.
Remélik, hogy a CÖF-CÖKA petícióját, amelyhez csatlakozott ötszáz határon túli magyar szervezet is, ugyanúgy befogadják, mint a belga álcivilek kezdeményezését - fogalmazott Csizmadia László.
Fricz Tamás, a CÖKA kuratóriumának tagja a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az Európai Bizottság felesleges, kártékony és önsorsromboló intézmény. Ismételten bizonyította, hogy egyre több kérdésben egyoldalú és önkényes döntéseket hoz, amelyek mögött semmilyen demokratikus felhatalmazás nem áll, és következmények nélkül hozhat meg a tagállamok érdekeivel ellentétes döntéseket - közölte.
Hozzátette, hogy a bizottsági elnök és a biztosok kiválasztása politikai alku következménye, amelyben az európai nagyhatalmak, illetve a mögöttük álló globális erők mondják ki a végső szót.
Merkel kancellár az Európai Bizottság elnökének azt a Junckert "erőltette át", aki a luxemburgi adóparadicsom létrehozatalával világosan megmutatta, hogy nem az európai polgárok, hanem a nagy transznacionális cégek és bankok, vagyis a globális pénzhatalom képviselője és lekötelezettje - jelentette ki Fricz Tamás.
Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője azt hangsúlyozta: petíciójukban arra kérik az Európai Parlamentet és elnökét, Martin Schulzot, hogy vizsgálja felül a november 24-én meghozott, a belga civil szervezet által kezdeményezett döntést.
Ugyanakkor javasolják, hogy bővítsék a Frontex, vagyis az EU határellenőrzési szerve szerepének bővítését az európai külső határok védelmében.
Az Ébredj Európa! elnevezésű kezdeményezés befogadását annál is inkább sérelmesnek tartják, mert eközben semmilyen uniós eljárás nem indult azzal kapcsolatban, hogy Görögország a migránsáradat kezelésekor megsértette a schengeni és a dublini egyezményben foglaltakat - mondta Ifj. Lomnici Zoltán.

Cimkék: 
civilEU

Rovatok / címkék

2018-as magyarországi országgyűlési választás Ada Afganisztán Albánia Ausztria Autó Balkán Belgium Belgrád Bosznia-Hercegovina Brüsszel Budapest Bűnügy Ciprus civil Cnesa Csehország Csillagászat Diplomácia Dánia Dél-Korea EBESZ Egyesült Államok Egyiptom Egészség Elefántcsontpart Energia ENSZ Erdély EU Eurovíziós Dalfesztivál 2016 Exodus / tömeges kivándorlás Fehéroroszország Felhívás Fesztivál Film Fotó Franciaország Gasztronómia Gazdaság Görögország Hollandia Hongkong Horgos Horvátország Időjárás Időjárás-előrejelzés Ifjúság India Indonézia Informatika Interjú Internet Irak Irán Izrael Japán Jog Kalendárium Katasztrófa Kereskedelem Kerékpár Kishegyes kormány Koszovó Kosztolányi Dezső Színház Kultúra Kárpát-medence Kárpátalja Kína Könyv Közlekedés Külföld Lengyelország Litvánia Líbia Macedónia Magyarittabé Magyarkanizsa Magyar Mozgalom Magyarország Magyarság Mezőgazdaság MNT Mongólia Montenegró MTVA Muzslya média Művészet Nagy-Britannia Nagybecskerek NATO Nyári Mozi Színházi Közösség Németország Oktatás, nevelés Olaszország Orom Oroszország Palics Piac Portugália Pályázat Pénzügy Románia Régészet Spanyolország Sport Statisztika Svédország Szabadka Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Szeged Szerbia Szerbiai választások 2016 Szlovákia Szlovénia Színes Színház Szíria Temerin Természetbarát kertészkedés Természetvédelem terrorizmus Topolya Topolya Község Múzeuma Tudomány Turizmus TV-Rádió programajánló TV-Rádió programajánlóvíziós Dalfesztivál 2016 Táborok Társadalom Történelem Törvény Törökország Ukrajna V4 Vajdaság / Délvidék Vallás Vatikán Videó VMMSZ VMSZ Vélemény Zene Zenta Zombor Állatvilág Élelmiszer Észak-Korea Észtország Íjászat Óbecse Újvidék Újvidéki Színház Ünnep