Jelenlegi hely

Elutasítjuk a migránsok kötelező betelepítését célzó javaslatokat

  • EPP-HungarianPress
    EPP-HungarianPress

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye
Az Európai Parlament plenáris ülése a mai napon elfogadta a 2017. évi uniós költségvetés összeállítását meghatározó irányvonalakat. Sikerült elérnünk, hogy az Európai Bizottság már a tervezés szakaszában figyelembe vegye a kohéziós beruházások felgyorsult kifizetési igényeit és a szükséges szintre emelje a forrásokat. Ugyanakkor határozottan elutasítjuk azt a szocialista kezdeményezést, amely uniós költségvetési eszközökkel büntetné a migránsok kötelező betelepítését ellenző tagállamokat.

Határozottan elutasítjuk azt a szocialista kezdeményezést, amely képmutató módon, uniós költségvetési eszközökkel kívánja büntetni azon tagállamokat, melyek elutasítják a migránsok kötelező betelepítését célzó terveket. Tudjuk jól: a szocialisták végső célja a kohéziós források megvonása ezektől a tagállamoktól. Felháborító, hogy a magyar szocialista és gyurcsányista képviselők is beállnak a sorba, és a Magyarországnak járó források megvonásáért küzdenek.

A plenáris szavazás során Deutsch Tamás módosító indítványainak többsége bekerült elfogadott végleges szövegbe. Ennek köszönhetően az Európai Parlament megerősítette, hogy már a tervezés fázisában számolni kell a regionális fejlesztési programok felgyorsult tagállami végrehajtásával, és ezzel arányosan megfelelő szintre kell emelni a kohéziós forrásokat. A Fidesz-KDNP célja volt, hogy az Európai Bizottság 2017-ben maradéktalanul kifizesse azokat a számlákat, amelyek a már megvalósult tagállami projektek kapcsán keletkeztek.

A parlamenti álláspont szerint a 2017. évi költségvetésben azt is biztosítani kell, hogy a migrációs válság kezelésére mozgósított forrásokat ne más, már működő uniós programok kárára vonják el. Deutsch Tamás módosító indítványa a kohéziós és agrár pénzeket védi a migrációs krízis kezelésére szolgáló források meghatározásakor.

Deutsch Tamás és Erdős Norbert javaslatára a parlamenti állásfoglalásba bekerült az iskolatej és iskolagyümölcs programok kiemelt fontossága is. Az Európai Bizottságnak meg kell vizsgálnia, hogy a 2017. évi uniós költségvetésben hogyan emelhetők az ezen programok finanszírozására fordítható uniós források.

Háttér: Az Európai Bizottság az EP plenáris ülésén elfogadott prioritásokra támaszkodhat a költségvetési tervek elkészítésekor. Az Európai Bizottság májusban terjeszti elő az Európai Parlament és a Tanács részére a 2017. évi uniós költségvetés tervezetét.

Strasbourg, 2016. március 9.

Rovatok / címkék

2018-as magyarországi országgyűlési választás Ada Afganisztán Albánia Ausztria Autó Balkán Belgium Belgrád Bosznia-Hercegovina Brüsszel Budapest Bűnügy Ciprus civil Cnesa Csehország Csillagászat Diplomácia Dánia Dél-Korea EBESZ Egyesült Államok Egyiptom Egészség Elefántcsontpart Energia ENSZ Erdély EU Eurovíziós Dalfesztivál 2016 Exodus / tömeges kivándorlás Fehéroroszország Felhívás Fesztivál Film Fotó Franciaország Gasztronómia Gazdaság Görögország Hollandia Hongkong Horgos Horvátország Időjárás Időjárás-előrejelzés Ifjúság India Indonézia Informatika Interjú Internet Irak Irán Izrael Japán Jog Kalendárium Katasztrófa Kereskedelem Kerékpár Kishegyes kormány Koszovó Kosztolányi Dezső Színház Kultúra Kárpát-medence Kárpátalja Kína Könyv Közlekedés Külföld Lengyelország Litvánia Líbia Macedónia Magyarittabé Magyarkanizsa Magyar Mozgalom Magyarország Magyarság Mezőgazdaság MNT Mongólia Montenegró MTVA Muzslya média Művészet Nagy-Britannia Nagybecskerek NATO Nyári Mozi Színházi Közösség Németország Oktatás, nevelés Olaszország Orom Oroszország Palics Piac Portugália Pályázat Pénzügy Románia Régészet Spanyolország Sport Statisztika Svédország Szabadka Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Szeged Szerbia Szerbiai választások 2016 Szlovákia Szlovénia Színes Színház Szíria Temerin Természetbarát kertészkedés Természetvédelem terrorizmus Topolya Topolya Község Múzeuma Tudomány Turizmus TV-Rádió programajánló TV-Rádió programajánlóvíziós Dalfesztivál 2016 Táborok Társadalom Történelem Törvény Törökország Ukrajna V4 Vajdaság / Délvidék Vallás Vatikán Videó VMMSZ VMSZ Vélemény Zene Zenta Zombor Állatvilág Élelmiszer Észak-Korea Észtország Íjászat Óbecse Újvidék Újvidéki Színház Ünnep