Jelenlegi hely

Szabó András lett az Év Fiatal Vezetője 2015-ben

  • Szabó András lett az Év Fiatal Vezetője 2015-ben
    Szabó András lett az Év Fiatal Vezetője 2015-ben

Az iData Kft. tulajdonosa nyerte el a Fiatal Vezetők Akadémiája díját.
Idén első alkalommal lehetett megpályázni az Év Fiatal Vezetője díjat. A fődíjat Szabó Andás, az iData Kft. tulajdonosa és stratégiai irányítója kapta. A zsűrit a pályázó eddigi története győzte meg, többek között azon elvek mindennapokban való megélése, amik igazán vezetővé tesznek egy vezetőt.

„A vezetőt nem saját tettei, hanem csapata eredményessége minősíti, és büszke vagyok a sikeres csapatomra” – mondta el a díjazott a november 24-én lezajlott díjátadó gálán, a helyszínt felajánlásként biztosító AquaMarina Hotel és Rendezvényhajón. A díjazott elmondta, azért lehet hiteles vezető, mert a cégénél minden pozícióban dolgozott már korábban. „Most már eljutottunk oda, hogy ezekben a pozíciókban nálam jobbak dolgoznak, a mi dolgunk vezetőként pedig éppen az, hogy a köveket elgördítsük az útból és biztosítsuk a legtehetségesebb embereket végezni a munkájukat, mert végső soron a cég az emberről szól. Anélkül csak egy jogi kategória volna” – mondta el vezetői ars poeticájával kapcsolatban Szabó András, az Év Fiatal Vezetője 2015 díj nyertese.

A rendezvényt Bite Barbara, a Fiatal Vezetők Akadémiáját működtető Coaching Team ügyvezetője nyitotta meg, aki arra emlékeztetett, ők fiatal vállalati vezetőként nem kaptak coachot, noha nagy szükségét érezték volna egy ilyen szakmai támogatónak a mindennapi munkában. „Alapító társaimmal azt határoztuk el, hogy minden erőnket a fiatal vezetők képzésére, fejlesztésére fogjuk fordítani, és a Fiatal Vezetők Akadémiája, valamint a most kiírt díj is ezt a célt szolgálja” – mutatott rá Bite Barbara.

„Megható, hogy egy most induló kezdeményezés ennyi mindenkit megszólított. Büszkék vagyunk, hogy küldetésünk, a vezetők tudatos és kreatív fejlesztése a konkrét fejlesztési programjainkon túl már egy szélesebb körben is értelmet nyert. Számunkra fontos, hogy a fiatal vezetőknek segítsünk az önismeretben, a tudatosság és felelősségvállalás növekedésében. Nagyon örülünk, hogy számos pályázó fejezte ki háláját, hogy miközben készítette pályamunkáját megállt egy pillanatra és végiggondolta honnan hova jutott el vezetőként” – foglalta össze a program lényegét Tóth Annamária, a Coaching Team szakmai vezetője és a díj projektvezetője.

Az Év Fiatal Vezetője a Microsoft Magyarország, mint arany fokozatú támogató díját, egy 1 éves mentoring és shadowing programot kapott a Microsoft Magyarország vezetőjével, valamint az idei Stretch Leadership és Menedzsment konferenciára részvételi lehetőséget, de emellett a Díjat kiíró Coaching Team Fiatal Vezetők Akadémiáján való 2016-os részvételi lehetőségét is, valamint egy húszfős hozzáférést a MenedzsMentor tudatos vezetést elősegítő applikációhoz. A HVG, mint a projekt médiatámogatója szemináriumra részvételi lehetőséget, éves előfizetést, valamint egy Profiles vezetői profil elkészítését biztosítja.

Az ugyancsak arany fokozatú támogató Budapest Bank különdíjasa Domahidi Ákos lett, aki az Andrássy Egyetem kancellárja 34 évesen. Ő szintén nemzetközi vagy hazai konferencián való részvételt, vezetői coachingot, a Fiatal Vezetők Akadémiáján választható modulokon részvételi lehetőséget, valamint a Flytime jóvoltából pilóta tanfolyamot nyert.

A megmérettetésen Szlovák Gergely (IBM) lett a második és Sulyok László (Provident) a harmadik. Ők és az első 7 pályázó számos fejlesztési lehetőséggel gazdagodott a díjátadón. GTD képzés, Diadal coachképzés, 50 órás angol nyelvtanfolyam és vezetői coachingok találtak gazdára. A minden korábbi várakozást felülmúló létszámú, mindösszesen 50 pályázó sem ment haza üres kézzel. Valamennyien kaptak HVG csomagot, kedvezményt a PontKom Nyelviskolától, a makkastúdiótól, a Wah Works-től és természetesen az Év Fiatal Vezetője Díj kezdeményezés kiírójától, a Coaching Teamtől. Szakmai előmenetelük szempontjából különösen értékes lehet, hogy találkoztak a zsűri tagjaival, megismerkedtek egymással, és megismerték az első 5 legjobb pályázó munkáját.

„Üzletileg akkor lehet a legjobb döntéseket meghozni, ha a felsővezetés minél színesebb: legyenek benne nagy számban nők és fiatalok is – én mindig emellett kardoskodom” – mondta el a zsűri részéről Czakó Borbála, a Hungarian Business Leaders Fórum elnöke, az Ernst and Young globális partnere. A szakember arra is felhívta a jelenlevők figyelmét, hogy a szakmai karrier csak egy alapot jelent, a vezetővé válás és a kiteljesedés akkor valósul meg, ha mindez párosul a felelősségvállalással, a CSR értékrend képviseletével, és a magánéleti, családi boldogsággal is. A hét tagú, nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri első körben az 50 beérkezett pályázatból kiválasztotta a legjobb 15-öt, majd megszületett a pontozási sorrend és az első 7 pályázót személyesen is meghallgatták, ezt követően alakult ki a végső sorrend.

A kezdeményezéshez készült egy mobil alkalmazás is (Év Fiatal Vezetője 2015) az Attrecto Smartphone Solutions jóvoltából, ahol a zsűritagokat, partnereket, a kiíró csapatot lehet megismerni, kapcsolódni a kezdeményezéshez és jelentkezni a 2016-os pályázatra. Már elérhető és díjmentesen letölthető a web áruházakban. Decemberben már az 50 pályázó pályamunkája is elérhető lesz.

  • Szabó András lett az Év Fiatal Vezetője 2015-ben
  • Szabó András lett az Év Fiatal Vezetője 2015-ben

Rovatok / címkék

2018-as magyarországi országgyűlési választás Ada Afganisztán Albánia Ausztria Autó Balkán Belgium Belgrád Bosznia-Hercegovina Brüsszel Budapest Bűnügy Ciprus civil Cnesa Csehország Csillagászat Diplomácia Dánia Dél-Korea EBESZ Egyesült Államok Egyiptom Egészség Elefántcsontpart Energia ENSZ Erdély EU Eurovíziós Dalfesztivál 2016 Exodus / tömeges kivándorlás Fehéroroszország Felhívás Fesztivál Film Fotó Franciaország Gasztronómia Gazdaság Görögország Hollandia Hongkong Horgos Horvátország Időjárás Időjárás-előrejelzés Ifjúság India Indonézia Informatika Interjú Internet Irak Irán Izrael Japán Jog Kalendárium Katasztrófa Kereskedelem Kerékpár Kishegyes kormány Koszovó Kosztolányi Dezső Színház Kultúra Kárpát-medence Kárpátalja Kína Könyv Közlekedés Külföld Lengyelország Litvánia Líbia Macedónia Magyarittabé Magyarkanizsa Magyar Mozgalom Magyarország Magyarság Mezőgazdaság MNT Mongólia Montenegró MTVA Muzslya média Művészet Nagy-Britannia Nagybecskerek NATO Nyári Mozi Színházi Közösség Németország Oktatás, nevelés Olaszország Orom Oroszország Palics Piac Portugália Pályázat Pénzügy Románia Régészet Spanyolország Sport Statisztika Svédország Szabadka Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Szeged Szerbia Szerbiai választások 2016 Szlovákia Szlovénia Színes Színház Szíria Temerin Természetbarát kertészkedés Természetvédelem terrorizmus Topolya Topolya Község Múzeuma Tudomány Turizmus TV-Rádió programajánló TV-Rádió programajánlóvíziós Dalfesztivál 2016 Táborok Társadalom Történelem Törvény Törökország Ukrajna V4 Vajdaság / Délvidék Vallás Vatikán Videó VMMSZ VMSZ Vélemény Zene Zenta Zombor Állatvilág Élelmiszer Észak-Korea Észtország Íjászat Óbecse Újvidék Újvidéki Színház Ünnep