Jelenlegi hely

EBESZ

EBESZ: széles palettából választhattak a szavazók, de a pártok nem egyenlő eséllyel indultak

Markovics Annamária, az MTI tudósítója jelenti: Belgrád, 2016. április 25., hétfő (MTI) - Az alapvető szabadságjogok tiszteletben tartása mellett tartották meg a szerbiai előre hozott parlamenti választást, amelyen a választópolgárok a pártok széles palettájából választhattak, ám a sajtó elfogultan tájékoztatott, a kormánypártok előnnyel indultak, és összemosódott a kormány, valamint a párttevékenység a kampány során - közölték hétfőn az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) szerbiai megfigyelői Belgrádban.

"A szerb állampolgárok sok párt közöl választhattak szabadon vasárnap. A választási nap nyugodtan és szervezetten zajlott" - közölte az EBESZ. A választások azonban nem egy napra korlátozódnak - tették hozzá -, az előző időszakban a pártok szabadon kampányolhattak, felmerült azonban néhány aggodalomra okot adó tényező: a kormány képviselői visszaéltek pozíciójukkal, a sajtó a kormánypárt számára kedvezett, és nem volt teljesen átlátható a pártok és a kampány pénzelése. Többen is arról számoltak be, hogy a kormánypártok nyomást gyakoroltak a szavazókra, főként a közszférában dolgozókra - közölte az EBESZ.

Forrás: 
MTI

EBESZ - A magyar-orosz kapcsolatokról tárgyalt Szijjártó Péter Szergej Lavrovval Belgrádban

 A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) belgrádi konferenciáján a Kombank Arénában 2015. december 3-án. MTI Fotó: KKM/Burger Zsolt

Markovics Annamária, az MTI tudósítója jelenti:
Belgrád, 2015. december 3., csütörtök (MTI) - Világpolitikai kérdésekről és a magyar-orosz kapcsolatokról tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Belgrádban Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel.

Forrás: 
MTI

EBESZ - Szijjártó Péter: eljött a végső visszaszámlálás ideje

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott csoportképen az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) belgrádi tanácskozásának résztvevői a Kombank Arénában 2015. december 3-án. A második sorban jobbról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j6), az első sorban Szergej Lavrov (b10) orosz és Didier Burkhalter svájci külügyminiszter (b11), Lamberto Zannier EBESZ-főtitkár (b12), Ivica Dacic szerb külügyminiszter, az EBESZ soros elnöke (b13), Frank-Walter Steinmeier német

Markovics Annamária, az MTI tudósítója jelenti:
Belgrád, 2015. december 3., csütörtök (MTI) -
Párizs, Ankara, Bejrút, Mali és az orosz utasszállító repülőgép felrobbantása a Sínai-félsziget felett azt bizonyítja, hogy eljött a végső visszaszámlálás ideje, a világ legbrutálisabb terrorszervezeteinek hálózata egész pályás támadást indított a civilizált világ, azon belül pedig Európa ellen - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Belgrádban az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Miniszteri Tanácsának kétnapos konferenciáján.

A politikus úgy fogalmazott: ha a civilizált világ nem tud összefogni, ha nem tud egyetértésre jutni, akkor nem fogja tudni legyőzni ezt a generációs jelentőségű kihívást, amit az Iszlám Állam (IÁ) jelent. Ha a civilizált világ veszít ebben a harcban, akkor mindannyian áldozattá fogunk válni - szögezte le.

Forrás: 
MTI

EBESZ - Szerb miniszterelnök: a Balkán még most is puskaporos hordó

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) belgrádi tanácskozásának résztvevői a Kombank Arénában 2015. december 3-án.  MTI Fotó: Kkm/burger Zsolt

Puskaporos hordónak nevezte a Balkánt Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök csütörtökön Belgrádban, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Miniszteri Tanácsának kétnapos konferenciáját megnyitó felszólalásában.

Hozzátette: egyetlen szikra is elég ahhoz, hogy ismét lángba boruljon a térség. Emlékeztetett arra, hogy az utóbbi hónapokban Koszovóban, Macedóniában és Bosznia-Hercegovinában is aggodalomra okot adó események történtek.

Forrás: 
MTI
Cimkék: 
SzerbiaEBESZ

Rovatok / címkék

2018-as magyarországi országgyűlési választás Ada Afganisztán Albánia Ausztria Autó Balkán Belgium Belgrád Bosznia-Hercegovina Brüsszel Budapest Bűnügy Ciprus civil Cnesa Csehország Csillagászat Diplomácia Dánia Dél-Korea EBESZ Egyesült Államok Egyiptom Egészség Elefántcsontpart Energia ENSZ Erdély EU Eurovíziós Dalfesztivál 2016 Exodus / tömeges kivándorlás Fehéroroszország Felhívás Fesztivál Film Fotó Franciaország Gasztronómia Gazdaság Görögország Hollandia Hongkong Horgos Horvátország Időjárás Időjárás-előrejelzés Ifjúság India Indonézia Informatika Interjú Internet Irak Irán Izrael Japán Jog Kalendárium Katasztrófa Kereskedelem Kerékpár Kishegyes kormány Koszovó Kosztolányi Dezső Színház Kultúra Kárpát-medence Kárpátalja Kína Könyv Közlekedés Külföld Lengyelország Litvánia Líbia Macedónia Magyarittabé Magyarkanizsa Magyar Mozgalom Magyarország Magyarság Mezőgazdaság MNT Mongólia Montenegró MTVA Muzslya média Művészet Nagy-Britannia Nagybecskerek NATO Nyári Mozi Színházi Közösség Németország Oktatás, nevelés Olaszország Orom Oroszország Palics Piac Portugália Pályázat Pénzügy Románia Régészet Spanyolország Sport Statisztika Svédország Szabadka Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Szeged Szerbia Szerbiai választások 2016 Szlovákia Szlovénia Színes Színház Szíria Temerin Természetbarát kertészkedés Természetvédelem terrorizmus Topolya Topolya Község Múzeuma Tudomány Turizmus TV-Rádió programajánló TV-Rádió programajánlóvíziós Dalfesztivál 2016 Táborok Társadalom Történelem Törvény Törökország Ukrajna V4 Vajdaság / Délvidék Vallás Vatikán Videó VMMSZ VMSZ Vélemény Zene Zenta Zombor Állatvilág Élelmiszer Észak-Korea Észtország Íjászat Óbecse Újvidék Újvidéki Színház Ünnep